Mungkinkah Ramadan Tahun Ini Yang Terakhir Buat Kita?

Ramadan adalah bulan yang umat Islam sering nanti-nantikan. Namun pernah kita berfikir sejenak, adakah hari-hari yang berlalu kita telah merebut ganjaran yang disediakan atau ianya berlalu pergi dengan sia-sia seperti hari di bulan-bulan yang lain?

Ambil peluang untuk melipatgandakan dan memperbaiki amalan kita di bulan Ramadan pada tahun ini. Sudah tentu kita tidak mahu lepaskan peluang melakukan amalan-amalan berikut bagi mendapatkan ganjaran yang yang telah dijanjikan Allah:-#1 Bulan Ramadan adalah bulan di mana amalan kita akan dilipatgandakan Banyakkanlah bersedekah dan berinfaq di jalan Allah.


#2 Bulan di mana Allah ampunkan dosa-dosa yang lalu.


#3 Di bulan Ramadan jugalah Al-Quran diturunkan, maka perbanyakkanlah amalan membaca Quran.


#4 Ramadan adalah bulan yang penuh berkat, rahmat dan waktu yang mustajab untuk berdoa. Maka perbanyakkanlah doa kita. InsyaAllah, Allah akan makbulkan jika kita betul-betul ikhlas.


#5 Bulan Ramadan juga ditunggu-tunggu kerana ada nya solat sunat terawih. Pastikan kita melakukan solat sunat terawih dan jangan kita dilepaskan peluang ibadah yang istimewa ini.

 

Ayuh bersama kita tingkatkan amalan di Ramadan ini kerana belum tentu kita dapat bertemu dengan Ramadan tahun hadapan. Dan, mungkinkah in Ramadan yang terakhir buat kita?

Dapatkan promosi istimewa Siti Khadijah sempena menyambut bulan Ramadan ini. Telekung Siti Khadijah, Lambang Cinta Abadi~

Kredit kepada: Tazkirah.net

 

SHARE OR SAVE THIS POST FOR LATER USAGE

Leave a Reply